fredag 7 november 2008

Feedback, kritik, förslag på förbättringar

Att det är bra med feedback läser och hör vi folk säga dagarna i ändå, inget konstigt med det. Dock - det är viktigt att det är en feedback som är positiv för att det ska föda kreativitet.

Om vi antar att vi har världens bästa person på något, någon är bäst i världen på att skriva sin signatur säger vi. Väldigt många är det som kan hitta fel/ha synpunkter på denna signaturen. Dock - det är färre som kan säga "Du, om du gör så här istället, blir det inte snäppet vassare då?".

Det jag vill åt är att när man ger feedback är det så viktigt att komma med förslag på hur man kan göra saker bättre. Man kan alltid hitta fel i saker och påpeka det, det är farligt, det dödar kreativiteten väldigt snabbt. Att däremot komma med förslag, "du har gjort så här, om vi förfinar det och gör så här istället? Vad tror du om det?". Det föder istället kreativitet, man utvecklas, båda/fler lär sig mer.

Man ska dock veta att även om man kommer med positiv feedback och förslag på hur saker kan göras bättre/annorlunda så kan det uppfattas som negativ kritik för personen du framför det till, dock - det är inte ditt ansvar som framför förslag på förbättringar, det är personen som tar emot det på fel sätt i så fall, det är dennes ansvar att lära sig att förstå att detta får jag sagt till mig för att jag, vi, företaget, vad det än gäller kan bli bättre.

På samma sätt som det är en framgångsfaktor att lära sig att ge rätt typ av feedback, den som föder kreativitet är det lika mycket en framgångsfaktor att lära sig att ta feedback på rätt sätt.

Så - låt oss alla hjälpa varann att bli vassare, bättre, snyggare (f-låt) osv!

Etiketter: ,

2 kommentarer:

Klockan 7 november 2008 kl. 18:03 , Blogger Karin sa...

Ja, både att ge och ta emot feedback är lite av en konst eftersom det är lätt att bli insnöad på sina egna idéer ibland ;). Bra, konstruktiv och framför allt positiv feedback som är lätt att förstå är ju drömläget, men ibland är det viktigt att se vad som ligger bakom även en till synes negativ, kanske tråkigt/dåligt framförd kritik. Det kan förvisso handla om bara ett dåligt humör, men det kan ju också vara någon med dålig kommunikationsförmåga, eller bara tråkiga saker som man själv bortsett ifrån, men som behöver ses och åtgärdas för att lyfta en idé mot toppen. Det gäller bara att försöka se syftet med kritiken. Men precis som du skriver, man kan bara ta på sig sin del. Inte ta hela lasset själv. =)
Trevlig helg!

 
Klockan 13 november 2008 kl. 22:50 , Anonymous Anonym sa...

Läst och begrundar. Ett mycket bra inlägg, du har så rätt. Tack för påminnelsen.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida